
жълтъци - 2 броя
прясно мляко - 1 ч.ч
топла вода - 2 ч.ч.
масло - 2 с.л. разтопено масло или маргарин
мая - половин кубче
брашно - 5 - 6 ч.ч
Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладко прясно мляко, добавят се разбитите жълтъци.
Другите продукти се добавят в следния порядък - водата, маслото, 4 чаши от брашното. Разбърката смес се оставя да втаса около 20-30мин. След това се добават другите 2 чаени чаши брашно.
Получава се тесто, малко по-гъсто от палачинковото, което се оставя да втаса отново за около 20 мин.
На тънка струя се изсипват в сгорещено олио и се пържат до златисто.
Поднасят се с конфитюр или сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар