
120 г сух салам или луканка
80 г миди, пресни или мариновани
80 г скариди
80 г месо от калмари
80 г месо от раци
1 глава лук
1 скилидка чесън
120 г овче сирене - например Пекорино, Брочо или Канестрато
150 г домати
8 с.л. балсамиков оцет
щипка лют червен пипер
шепа пресни листа босилек
сол
черен пипер
зехтин
Начин на приготвяне
Салама се нарязва на лентички и се слага настрана. Доматът се нарязва на кубчета. Всички морски деликатеси се отцеждат. Нарязва се чесънът на ситно, лука също. Загрява се малко зехтин, запържва се лука (леко), слагат се чесъна и морските дарове. Запържват се за кратко, но на много силен огън. Слагат се подправките, разбърква се и се сваля от огъня. Добавят се домата и салама, разбърква се и се оставя да се охлади. Слагат се оцета и още зехтин, като марината. Сервира се с босилека и настърганото овче сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар