четвъртък, 5 януари 2012 г.

Овчарска салата

Необходими продукти
1 кг. домати
 500 гр. краставици
 150 гр. гъби
 2 чушки
 1 глава лук
 4 яйца
 200 гр. бяло българско саламурено сирене
 1/2 вр. магданоз
 4 с. л. зехтин
 1 с. л. оцет
 1 ч. л. сол
Начин на приготвяне
Доматите се нарязват на пирамидки, краставицата и чушката на шайби и лукът на ситно. Гъбите се нарязват на тънки резени. Нарязаните продукти се поръсват със зехтина, солта и оцета и се разбъркват. Разпределят се на 6 порции и се поръсват с настъргано сирене и ситно нарязан магданоз. Яйцата се нарязват на шайби с резачка за яйца.
Сервира се студена, аранжирана с маслини, шайби яйца и стръкче магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар