неделя, 8 януари 2012 г.

Капелини със сьомга

Необходими продукти
сьомга - 300 г
паста - 1 опаковка капелини
сметана - 250 мл течна
горчица - 1 с.л.
сол
черен пипер
къри - 1/2 ч.л.
магданоз - 1 с.л. накълцан
лимонов сок - от 1 лимон

Начин на приготвяне
Нарежете сьомгата на по-малки парчета, посолете, добавете черен пипер и сол.
Сложете я да се запържи върху намазнен грил тиган, след което я нарежете на тънки парченца и я полейте с лимонов сок.
Сварете капелините в подсолена вода с 1 с.л. зехтин. Отцедете ги.
В отделен съд загрейте сметаната и горчицата, като бъркате непрекъснато.
Добавете сол, черен пипер и къри и щом сосът заври, добавете парченцата сьомга.
С този сос залейте и объркайте спагетите.
Поднесете порция от тях, поръсена с накълцан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар